Å rydde i gammelt rot

IMG_0862.JPG

Hvordan står det til med ryddinga hjemme hos deg?

Jeg er ikke spesielt glad i å rydde. Og vi har god plass. Det betyr at ting jeg slutter å bruke blir flyttet opp på låven eller ned i kjelleren i stedet for at jeg tar avgjørelsen og jobben med å levere på gjenvinninga eller gi det bort eller få solgt det som jeg ikke bruker. Derfor har vi alt for mye som burde vært et annet sted. Verdien av gjenstanden reduseres til under null i det øyeblikket jeg setter en gjenstand på låven. Men et problem blir det ikke før jeg trenger plassen på låven til noe viktigere. Å rydde i gammelt rot som i tillegg har fått et ulekkert tykt lag støv er virkelig ikke yndlingshobbyen!

Litt sånn er det med gamle og ubrukbare troer og overbevisninger også. Det er ikke spesielt gøy å gyve løs på dem. De blir ofte bare stuet vekk uten at det blir tatt et virkelig oppgjør med dem. Og verdien reduseres til under null! Ute av syne ute av sinn - tenkte jeg. Men neida, når de etter en stund dukker opp fra glemselen - med et ulekkert lag støv - da er de blitt et problem.

Kanskje syns du at denne sammenligningen er litt søkt. Og kanskje er den det! Men likevel - leste jeg ikke her i vår at noen konspiratoriske mørkemenn har fått det for seg at grunnen til at fregatten Helge Ingstad sank var at det er kommet kvinner inn i den kongelige norske marine? Er ikke dette litt som å dra ned noen gamle og egentlig forlagte overbevisninger ned fra mørkeloftet Med støv og skitt og lort på! Ulekkert!

Og hva med mine egne fordommer? Har jeg glemt noe som ligger og gjærer på mitt eget mørkeloft? Jeg, som mener jeg er en over middels opplyst (er det noen som mener de er under middels på noe?) moderne kvinne i min beste alder. På mitt personlige mørkeloft ligger det litt av hvert.

Det er ikke alltid så lett å få øye på dem heller. De overbevisningene og troene jeg har om meg selv som jeg trodde ikke påvirket meg lenger. Ingvard Wilhelmsen, han med Hypokonderklinikken, sier at det er viktig å sjekke at de holdningene jeg har støtter det målet jeg sikter mot. Det betyr at dersom jeg har mål om å være glad i meg selv, så nytter det ikke å ha holdninger og overbevisninger som gjør at når jeg ser meg i speilet så tenker jeg stygge tanker om meg selv. .

For det er holdningene og overbevisningene som enten støtter målet mitt, eller som ikke gjør det. En mental ryddesjau på mørkeloftet kan avsløre at du har skjulte overbevisninger som hindrer deg å nå målene dine. Det er verdt jobben å ta de ned, blåse støvet av dem og levere de du ikke trenger som spesielt farlig avfall på gjenvinningsstasjonen. . Opp som Fugl Fønix vokser nye og støttende holdninger og overbevisninger som du har behov for og som vil hjelpe deg til å nå dine mål:).

Har du tanker og holdninger som du ønsker hjelp til å endre? Ta kontakt da vel, så tar vi en prat:)!