Det viktigste er viljen

Det viktigste er viljen

Post Viljen2 spark.jpg

DET VIKTIGSTE ER VILJEN
Uten den har ressursene ingen betydning.
Ikke de menneskelige, ikke de materielle.
Bare den som har viljen kan skape noe.
Et maleri, en bedrift, et overskudd.
Bygge noe der det før ikke var noen ting.
Eller utvikle det eksisterende til noe ingen trodde var mulig.
Bare den som har viljen tør å se risikoen i øynene
– uten å bli handlingslammet, for har du viljen finner du frem til midlene.
Skaffer deg kunnskapene, sikrer deg pengene, leter opp menneskene
– noen å dele ideen og risikoen og resultatet med.
Det er ikke alltid like lett.
Men en ting er helt sikkert: Det viktigste er viljen.

Ukjent forfatter

I begynnelsen av september var jeg så heldig å få være med gode coach-kolleger til fiskeværet Skipnes i Vesterålen. Et utrolig nydelig sted, kommer aldri til å glemme disse dagene. Dette fiskeværet er spesielt fordi de som driver fiskeværet er veldig opptatt av å formidle historien til dem som bodde der før. Spesielt kvinnenes historie, kvinnenes harde og ofte nådeløse hverdagsliv, personifisert ved Anna på Vinje, ei ufattelig sterk kvinne som kan være et forbilde for oss i dag. Fiskeværet Skipnes er også historien om å ville, om å bygge opp og bidra til arbeid og inntekt. Både på 1800-tallet og i dag.

På veggen i et av husene fant jeg dette diktet på veggen. Jeg kjente det rett i magen. Men så glemte jeg det, livet skjer og jeg ble opptatt av kortsiktige og langsiktige arbeidsoppgaver. I dag fant jeg det igjen. Og diktet er så sterkt. Viljen er viktigere enn materielle og økonomiske ressurser. Har jeg viljen, så løser jeg de utfordringene jeg møter på min vei mot målet. Jeg finner de rette samarbeidspartnerne. Jeg overkommer det som kan se ut som uoverkommelige hindre på veien. Tør å ta risikoen. Se utfordringene i hvitøyet og jobbe meg skritt for skritt mot målet. Jeg tror på det, at det vil gå. Fordi jeg har sett hvordan det er å stå i målet! Jeg vet hva byggverket mitt skal bli. Det er ikke alltid lett. Det er ganske ofte sånn at jeg mister litt målet av syne og blir bekymret over hindringene jeg møter. Men - jeg har viljen! Jeg snakker med en venn, og sover på vanskelighetene, tar en skitur og så - det fins en vei. Fordi jeg har viljen! Har du?


Skipnes.JPG