Hvor glad vil du være?

@alyssastevenson

@alyssastevenson

Å få mer glede inn i livet – det er et tilbakevendende tema i coachingsamtaler jeg har med kundene mine. Det er mange som sier at de har så mye alvor i hverdagen, de glemmer helt å ha det gøy!

Har det noe med alderen å gjør montro? Vokser vi fra all moroa? Det kan virke sånn, når jeg tar meg en tur i barnehagen så treffer jeg mange barn som har det gøy. Vi som jobber her snakker ofte om at vi må minne hverandre på å ha det gøy, på å initiere morsomheter sammen med barna, ta deres humor på alvor og le enda mer. Barn trenger ikke det. De forteller vitser om og om igjen, ler av en maur som mister barnåla si på veien til maurtua, ler av morsomme leker, er begeistret sammen over små og store ting i hverdagen. Barn er intuitive, de er til stede her og nå, og bruker ikke energien sin på det som kommer eller det som var.

Glede har mye med energi å gjøre. Har jeg lite energi er jeg mindre glad. Det er helt naturlig at man kan føle at energinivået er lavt etter jobb, eller på fredag ettermiddag. Men dersom energinivået er vedvarende lavt, så bør det ringe en bjelle.


Så hvem har ansvaret når jeg er lav på energi og savner glede i livet mitt? Kan jeg dytte dette ansvaret over på barna mine, kjæresten, kollegene mine, været, politikerne eller på Donald Trump? Nei, det ansvaret er jeg nødt til å ta selv. Merker jeg at energinivået er lavt så er det viktig å gjøre noe annerledes. Gjøre mer av det som gir meg energi. Sette GØY inn på todo-lista! Se en morsom film. Gå en tur i frisk og deilig høstluft. Le sammen med en venn. Fortell en vits til kjæresten, få en klem og kjenn godfølelsen komme! Tøyse og tulle med barna mine så de blir flaue… Kjenne på takknemlighet for livet mitt og de menneskene jeg har rundt meg. Mange ganger hjelper det med bare å senke skuldrene, rette ryggen og lyse opp. Det er faktisk forsket på at et kunstig smil forbedrer både egen tilstand og andres. Så når jeg setter på meg et smil før jeg går på jobb øker energi- og gledesnivået både i meg og hos de jeg møter. Å være glad er faktisk et valg jeg tar!


Hva gir deg glede og energi i hverdagen? Lag deg din egen favorittgledeliste, og bruk den! Ikke vent til energinivået er faretruende lavt, nei, pøs på med energigivende favorittaktiviteter nå mens seinsommeren er på sitt vakreste. Så har du litt å gå på utover høsten. Å være glad booster immunforsvaret! For glede kan nemlig lagres i hver celle i kroppen! Det kan du gjøre når du kjenner at dette er gøy og nå, nå er jeg på vei til å bli virkelig glad😊. Kjenn godfølelsen spre seg i hele kroppen. Legg merke til at den snurrer rundt i overkroppen, brer seg utover i armene, nedover i beina og oppover til toppen av hodet! Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men hos meg spinner den gledesfølelsen gul og solvarm, og rommer kjærlighet, energi, latter og humor. Munnvikene drar seg oppover av seg selv, og et stor smil vibrerer på leppene! Energien spruter og du ser de rundt deg blir glade i ansiktene sine og ler med. Glede smitter!

Hvor glad vil du være? Hvor gøy vil du ha det? Du kan være så glad du bare vil😊! Spinn gladfølelsen rundt og kjenn på gleden😊!